
خلال پسته
خلال پسته خانگی راچطور میتونیم درست کنیم؟؟
اگرروزهای اول مهر سری به میوه فروشیها و میدانهای تره و بار بزنید به وفور پستهتَر میبینید. با توجه به شرایط مختلف آب و هوایی و برداشت پسته در شهرهای مختلف کشور، معمولا در اکثر مناطق در دو ماه شهریور و مهر، بیش از هر زمان دیگری این محصول در بازار وجود دارد. بهطبع با توجه به فراوانی این محصول، قیمت آن نیز در این ماهها به حداقل خود میرسد. این بازه دوماهه بهترین زمان تهیه کردن پسته خام (تر) برای خشک کردن و استفاده در مابقی ایام سال است.
باید بگیم که ظاهر شیرینی از اهمیت خاصی برخوردار است .که باید قشنگ باشد تا طرفداران بیشتری پیدا کند. برای تزیین روی کیک و شیرینی، مغزها کاربرد زیادی دارند. از انواع مغزها می توان به (مغز بادام، مغز پسته، مغز فندق و مغز گردو) اشاره کرد. مغز پسته نسبت به انواع دیگر مغزها جلوه بیشتری به شیرینی و کیک و حتی انواع غذاها میدهد.البته پسته را معمولا به صورت خلال در می آورند تا در تزیین به کار ببرند.
خلال پسته :
طرز تهیه و خواص خلال پسته
1. روش تهیه خلال پسته تازه به روش سنتیبه اندازه مورد نیازتان پسته مغز کنید می توانید هم از پسته تازه و هم از پسته خشک استفاده کنید.پسته ها را داخل آب مقداری آب جوش بریزید و اجازه بدهید چند قل بخورد تا حدی که پوست آن راحت جدا شود اگر زیاد بجوشد رنگ پسته ها بر می گردد.پسته ها را داخل آبکش بریزید تا زیاد داخل آب جوش نمانند اگر مقدار پسته ها زیاد است و تا زمانی که بخواهید که پوستشان را بکنید خشک می شوند آن ها را درون آب قرار بدهید تا پوستشان تازه بماند.بعد از پوست کندن پسته ها آن ها را درون آب یخ قرار بدهید این باعث می شود مغز پسته ها باز شوند و به صورت لپه شوند و رنگ آن ها خوش رنگ شود.سپس مغزهای پسته را با یک چاقوی بسیار تیز و تخته خلال کنید اگر چاقو تیز نباشد هنگام خلال کردن پسته، خلال ها خرد می شوند.سپس داخل سینی یا سبدی دستمالی نخی و تمیز پهن کنید و خلال پسته ها را روی آن پهن کنید و بعد در مکانی به دور از نور خورشید و در هوای آزاد اجازه بدهید خشک شوند.
نکاتی طلایی برای تهیه خلال پسته
فراموش نکنید مغز پسته ها را تکان بدهید تا بهتر خشک شوند.اگر خلال پسته ها در آفتاب خشک شوند رنگ آن ها زرد می شود.دقت کنید که خلال ها وقتی خشک شوند کمی کوچک تر می شوند چون آب درونی آن ها را از دست می دهد.خلال بادام را هم به همین روش در خانه تهیه کنید.
خلال پسته :۲ روش ساده جهت تهیه خلال پسته
روش نگهداری از خلال پسته در منزل
خلال پسته و بادام خشک شده را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.می توانید خلال پسته ها را داخل ظرف دردار و یا در پاکت فریزر قرار بدهید و داخل یخچال یا فریزر نگه داری کنید.
طرز تهیه خلال پسته خشک
خلال پسته از مغز پسته بدست می آید و منظور از کدام نوع آن، این است که خود مغز پسته به دو دسته رسیده و کال تقسیم بندی می شود و خلال پسته از مغز رسیده تازه بدست می آید.
استفاده از مغز پسته خشک:
اگر زمانی که شما خلال پسته را لازم دارید و فصل پسته تازه نیست یعنی فقط از پسته خشک شده می توانید استفاده کنید.
در این روش مغز پسته را از پسته خشک(پوسته استخوانی) جدا نموده سپس باید مغز پسته پوست کنده یا به عبارتی دوپوست می شود .برای پوست کندن مغز، آنها را در یک ظرف آب در حال جوش ریخته و میگذاریم حدود یک الی دو دقیقه بماند.ولی در این فاصله ی زمانی هرازگاهی تست میکنیم که آیا پوست از مغز جدا میشود یا نه زیرا اگر زیاد بجوشد پسته نرم شده و رنگ آن در اثر جوش خوردن زیاد در آب به زردی متمایل میشود.بعد از آنکه تشخیص دادیم پوست مغز به راحتی جدا میشود آن را آبکش کرده و در یک ظرف که آب سرد یا مخلوط آب و یخ میباشد ریخته و بعد آنها را فشار داده بهگونهای که پوست روی مغزها از آنها جدا شود.در این مرحله مغزها را از وسط به شکل لپه در آورده و هر لپه را به خلالهای ظریف و باریک خردکرده و در این روش هم مانند روش اول خلالها در یک سینی در یک اتاق به دور از نور مستقیم خورشید و به دور از هر گونه حرارتی 2 الی 3 روز میگذاریم تا خشک شود و بعد آنها را فریز میکنیم.باید بگویم از خلال پسته فقط در تزیین انواع کیک و شیرینی استفاده نمیشود، بلکه در تهیه و تزیین انواع دسرها و غذاها مثل مرصعپلو، قیمهپلو ، حلوا و شلهزرد و نیز در تهیه انواع بستنی های سنتی و مکانیزه بکار میرود.
شما برای خرید پسته نیز می توانید به فروشگاه پسکارو مراجعه کنید و پسته خود را با ارزان ترین قیمت و بالاتررین کیفیت سفارش دهید.
پسته خام
پسته شور